SBOTY 07

Scandinavian Battle Of The Year aka SBOTY hade iår utökats till att inte bara innefatta de skandinaviska länderna utan också Estland, Lettland, Litauen och Polen. Detta blev klart efter att de sistnämda länderna haft problem med sponsorer till deras kval.
Med en knapp månad kvar och inga ideer började gruppen träffas lite mer regelbundet för att iallfall få ihop en hyfsad show som skulle ta oss vidare till battles. Tävlingen funkar så att alla grupper gör varsin show, domarna tar ut de fyra bästa som sedan får battla om en plats till BOTY, breakings motsvarighet till VM.
Med två nyvärvade superstars, Dennis aka Mendez och Rubbish blev vi 9 totalt som tränade show eftersom Oxygen var, och fortfarande är, på en solig strand långt borta och försöker bemästra 25 meter (minst) höga vågor. Vi hyrde en minibuss i Solna och började den långa vägen ner mot Köpenhamn, Danmark.

59391-117

Eftersom vårat motto med den här tävlingen verkade vara att försöka vara ute så sent ute som möjligt med alltid hade vi naturligtvis inte bokat något hotell att sova på. Efter många samtal fick vi fram namnet på ett inte alltför dyrt vandrarhem i Köpenhamn som vi lyckades klämma in alla på. Strax efter midnatt kom vi fram och halva gruppen gick direkt och la sig medans dom andra gick ut för att utforska staden. Alla kom dock tillbaka relativt snabbt förutom Dennis som kände för att dra runt på stan ensam till klockan 5 och undertiden hitta en fin cykel att lägga beslag på. Dagen efter checkade vi ut och började träna routines till kvällen på en närliggande basketplan.

59391-118

Tävlingsdagar känns alltid långa och det här var inget undantag. Tillslut började kvällen närma sig och vi gick mot lokalen där allt skulle hända. Undertiden vi väntade på att komma in passade vi på att spraya klart våra tshirts till showen. Runt 10 grupper var anmälda och vi var grupp nr 4 att köra show. Snälla som vi är lägger vi upp showen för dom som är intresserade.

Grounded Show Sboty 07
Video sent by Robino123

Showen satt inte 100% men vi kunde inte förvänta oss mer efter så lite träning. Efter att alla grupper kört var det dags för battles. Vi lottades mot Udc och i andra semifinalen möttes Octagon och Camelot. Detta var vårat första battle tillsammans sen SM förra året och det märktes delvis. Battlet gick till tiebreak och även fast vi kunde gjort många saker bättre tycker vi att det borde varit klart till oss redan innan det. Tråkigt nog hade vi inte domarna på våran sida när tiebreaket var färdigt och det blev en trist sorti redan i semin. Här har ni battlet så döm själva.

Grounded vs UDC
Video sent by Robino123

Innan kvällen var slut hann vi dock vinna pris för bäst show vilket kändes rikitgt bra. När vi väl står på Boty kommer vi inte göra någon besviken, thats for sure! Med Mendez nya cykel i bagaget åkte vi hem dagen efter och även fast inte allt gick vår väg den här gången hade vi riktigt kul!

59391-119
59391-120