El Festival!

En mycket tidigt morgon, eller sen kväll. Kalla det vad ni vill. Dogge hade iaf varit vaken sedan 02, och vi andra, som låg packade som på en albansk flyktingbåt gick upp vid femrycket. Hur som helst så skulle vi alla åt samma håll:
HULTSFRED!
7 måttligt intresserade grounders tog festivalbussen mot de småländska skogarna tillsammans med desperados, flomo och betongens kungar.
Det tog några minuter, sen var allt set up för en skön resa. Vi hade med oss vår reseunderhållning: *Romar*, och se där! Han gjorde oss icke besvikna. Film på honom finns, skicka ett mail till soul_edition@hotmail.com, så kan vi eventuellt även broadcasta live via webcam.

Väl framme i Hultsfred blev vi erbjudna skjuts till vårat "hotell" i en lastbil som var full med scenutrustning, men vi valde att gå. Hotellet var ett renoveringsobjekt / gammalt kontor. Finfina rum med persienner och eluttag. Vi tog två. Luftmadrasserna började blåsas upp, även har vad Romar en stor tillgång, film finns även härifrån. Härligt!

59391-45

Nästa steg var att ta sig från vårat mycket centrala boende till det ganska så närliggande festivalområdet. Red bulls softa representant Saki tog hand om oss och fixade så vi fick alla ackrediteringar vi skulle ha och skjutsade runt oss några rundor.
När vi bekantat oss lite med det dammiga underlaget möttes vi upp av Abed, Alex och ytterligare några av Romas glada kompisar! Trevligt sällskap. Resten av första dagen ägnades mest åt inspektion (och beundran) av Red bulls sköna island of chill. Vi gled runt på festivalområdet, käkade wok, drack Red bull & kollade läget i allmänhet.
Så vitt jag minns slutade även denna första dag rätt lugnt.

59391-40

Dag 2, nu var det fokusering som gällde. Alla (antar jag) visste var fokus låg, och det var inte på break. Sverige - Paraguay närmade sig. Dagen flöt på.. Island of chill, några konsterter, lite soft käk, mycket mycket sol, softing på backstage osv...
Romar, Bench, Paul å Viggan hade irrat bort sig i campingområdet och befann sig på "Camp Sweden". Resten av Grounded kom efter mycket om och men dit och möts av ett gäng dyngiga as. Omgivna av packade och glada danderydsgrabbar uppstod tumult. En agressiv circle uppstår mellan två tält i gräset. Romar servar alla, och vad kan man då göra. Bench drar ett trix in i ett tält å stukar sönder foten. Romar sprayar alla med gamla ölburkar i vilda downrockvågor. Resten gör lite allt möjligt dumt. Alkoholen fortsätter flöda och matchen närmar sig.

Samtliga är på plats framför den största scenen och storbildsskärmarna. Hurmatchen gick vet ni, och det var röjigt värre i slutet. Kaoaoaoaoaooaoaoaoaoaoaoos.
Segerrusiga och vilda hoppar vi in i Red bulltältet och möts av en massiv vägg av stämning. Samtliga bboys är där och alla är på sitt bästa (och minst seriösa) humör. Vilken fest! Alla gör bboypose på bboypose, och det bästa av allt är de lokala nybörjarna som inte alls förstår skämtet. Det här är värsta battlet, tänker dom. Shit asså, IBE ain´t shit jämfört med detta! :O

hult1

Efter kaoset styr vi mot Atlantis, danstältet.
House & röj hela kvällen. En skön cirkel som varar riktigt länge, och vi äger äger äger, haha.

Dag 3.
Softing på festivalområdet i väntan på tävling. Vi åt en pizzaslice och lite nudlar. Tävlingen var kul, kunde varit roligare om golvet inte varit som is. Tyvärr kom vi 2a efter en jämn final. Inte 30.000 kr rikare.
Natten ägnades åt mingel med andra bboys som släppte på attityden allt eftersom alkoholkonsumtionen ökade. Desperados stod för ölen på backstage och det uppskattades hehe. Nico berättade berättelser från förr och Focus diskuterade inspirationskällor med Douglas.

59391-44

Vi kom hem vid 4-rycket och blev skrämda av ett hemskt oljud från ett av Concrete Kings rum. Vi hittade en svart man liggandes på golvet som skällde som en hund. Vi trodde att han höll på att kvävas, men tydligen låter han alltid så när han snarkar.
Natten fortgick med diverse äventyr. Sedan väntade bara en seg morgon och en hemresa som gick hyffsat smärtfritt.

Det var en lyckad resa, trots förlust. En gratis festival med skön stämning och allt som hör till, förutom ett skabbigt tält. Kul att vi fick 4 redbull var i tröstpris när vi redan druckit ungefär 10 gratis per dag och person. Grymt! 

Show @ Bryggan, Uppsala.

2 dagar efter Hoodsfred var det dags för ett uppträdande på studentnationen "Bryggan" i Uppsala, dessa foton var för snygga för att hoppa över.

59391-36
Paul.

59391-37
Robino.

Bilder på Redbulls scen på Hultsfred hittades idag. Bilderna får mig att tro att detta kan bli det köttigaste någonsin i Sverige. Kontrasten mot alla slitna fritidsgårdsgolv och ihoptejpade masonitplattor är ganska extrem...
2 dagar kvar.


Streetstar @ Hoodsfred, Alby

Det skulle bli en lättplockad seger för ett efter SBOTY revanchsuget Grounded... Men ojsan, helt plötsligt var halva gruppen skadad. Timingen kunde varit bättre.
Paul, Spin, Robin & Cesar fick hjälp av Oxies stolthet Hacim. Samarbetet fungerade utmärkt och trots den antalsmässigt haltande uppställningen fick vi fart på tillställningen.
Kvällens första battle mellan Style Warriors och Concrete Kings var en rätt lugn start, publiken var seg och det bjöds inte på nån vidare hetta. 15 minuter senare blev det dock lite fart inne på stället. Grounded tog sig an Ultimates i semifinalen / tävlingens första runda. Ultimates öppnar battlet med en routine och får handhopproutinen i fejan som svar. Publiken har vaknat!
Några rundor senare toppas allt med Pauls airflares från handstående, flipppppppppp!!! Elias sumpar sitt powersolo och Grounded har nu 1000% övertag. Några omgångar senare råkar en Ultimatare vispa till Hacim i ansiktet under ett överraskande uprockryck, Hacim backar inte... och innan nån hann säga testosteron så var det full dansbana på golvet. Domarna bryter battlet, helt i onödan tycker vi. Intensiteten och energin hade varit på topp X 10 om det hade fått fortlöpa :)

streetstar
Posering efter Streetstar med några hängivna fans, haha.


Tävlingen får efter tjaffset avbrytas och konceptet görs om till "alla vs alla", som på IBE. Resten av kvällen fortlöper utan några vidare överaskningar. Allt som allt var det en trevlig kväll ute i Alby. Bra stämning, sköna battles och lite fart och fläkt. Nästa gång kommer vi med hela a-laget!!

Nästa anhalt:
Hultsfredsfestivalen, Redbull Battle Of Moves.
www.redbull.se


Simma lugnt...

SBOTY ´06

Köpenhamn, 27 maj 2006.

59391-33
Dogge å viggan vid den rykande kaffekoppen.

59391-32
KFC, läge att fylla tunnan Romar.

59391-31
Kvällens segrare Foolish.

59391-29
Inne på Amager Bio där tävlingen hölls.

59391-30
Grounding lineup.