2010, Less go!

Så var det dags. Groundeds otroligt prestigefyllda och årligt återkommande vändtiaturneringen skulle efter många kval och deltävlingar tillslut avgöras.
I finalen ställdes två av de bästa spelet någonsin skådat mot varandra, den självutnämnde vändtiamästaren Don Spoon (Swe) och en av grundarna till den episka bboygruppen United Balls Crew, Tee-MK (Pol). Finalen som spelades bäst av 201 matcher (först till 101) startades som vanligt på europeisk mark för att sedan spelas klart i de två största vändtiakontinenterna, Asien och Australien.  


Djup koncentration, MJ håller scoren.

Spoon tog tidigt i serien en snabb ledning och var som mest uppe i 14 matchers försprång vid ställningen 72-58 innan Tee-MK startade årets comeback och tog game efter game. Spänningen var total när Tmk åt upp mer och mer av ledningen för att tillslut i det 19onde setet kvittera till 95-95. För att göra det hela ännu mer osannolikt slutade matchens sista set helt lika och det stod nu 100-100 efter oräkneligt många timmars spelande och lika många nervösa fans i bakgrunden som följt oss överallt de senaste veckorna. 

 
Sweet victory.

Sista gamet spelades på Pizza Hut i Peking och blev en oerhört dramatisk historia där Spoonisher efter några taktiskt klanderfria drag stod som mästare med slutsiffrorna 101-100. Finalen, som går till den jämnaste i historien, får oss redan att börja räkna ner till nästa års turnering 2011, lesssss go!