Rub & Spoon in Korea

För ett par dagar sen kom Ruben och Spoon hem från en två veckor lång visit till det land där breaking är allra störst just nu, Korea. Rubens gamla crewpolare Soo bor numera därborta och tränar med en av Koreas bästa grupper, T.i.p, som bl.a vunnit Uk Champs och kom 2a i Boty Int. 08. Soo är också med i T.i.p;s juniorcrew V.i.p som utan problem hade kunnat tävla mot de bästa grupperna här i Sverige.
    Vi bokade de billigaste biljetterna vi kunde hitta och satte oss därefter på ett oväntat skönt Turkish Airwaysplan. Den sköna inredningen och de turkosa stolarna gjorde att vi nästan trodde vi hamnat på ett charterflyg till medelhavet istället. Ruben höll sig därefter sysselsatt hela resan med den sköna goodiebagen vi fick, innehållandes strumpor, tandborste, sovbindel, vantar, tofflor osv. Efter en lång resa kom vi äntligen fram och drog till vandrarhemmet vi skulle bo på.


Ruben kör flava på vår balkong.

De nästkommande dagarna gjorde vi i princip inget annat än att hänga i T.i.p;s träningslokal. Lokalen var öppen 17-22 varje dag och alltid fullproppad med bboys och bgirls. Det var grymt att se Differ, Frog och dom andra från T.i.p leverera på träningen men det var en helt annan kille som stal all uppmärksamhet när han tittade förbi. Pocket, en 12-årig powerking från Morning of Owl, gled in barfota på träningen och drog så sjuka grejer att man knappt trodde det var sant. Det skulle inte förvåna mig det minsta om han är en av världens bästa powermovare om ett par år.


Soo och V.i.p dudes i träningslokalen.

Mitt undertiden vi var där ägde R16 Korea Prelims rum i en stad strax utanför Seoul. R16 har på senare tid blivit den största tävlingen i Korea och man märkte att det var prestigefyllt då nästan alla kända grupper ställde upp. Vi ställde upp med Critical Damage, en grupp med solobboys och exmembers från T.i.p, Maximum och MB crew. Tävlingen sändes, som de flesta tävlingar nu gör i Korea, på Tv och publikintresset var väldigt stort. Efter några vunna battles lyckades vi komma till kvartsfinal och Top 8 av totalt 45 grupper. Väl där mötte vi Last for One som blev numret för stort. Last for One mötte sedan Rivers i finalen, ett battle där Rivers till slut stod som segrare och tog hem hela tävlingen.


Blonde, Extreme Crew, R16.

Den tid vi hade över ägnade vi åt att utforska Seoul, shoppa och hänga med till Soos jobb och lära ut engelska till småkids. Det enda vi tillslut började tröttna på var rummet vi bodde i. Två 60 cm sängar i ett 6 kvdm stort rum var väl okej. Men sen att vår AC var sönder och bara funkade en timme om dagen var väl lite mer jobbigt. Att det blev omkring 35-40 grader under natten i rummet är ingen direkt överdrift. Utöver det hade vi ett myggnät som var allt annat än oförstört. 
    Så efter ett par veckor i värmen och med 17 myggbett på ena armen tyckte Spoon det var dags att åka hem. Ruben, som i princip varje natt vaknat upp och uppgivet skrikit ut sin vrede över det överhettade rummet, instämde och vi började vår resa hem. Väl på flygplatsen fick vi dock veta att vårt flyg var överbokat. Hur man lyckats med det är ett mysterium men personalen erbjöd oss 250 dollar för att göra ett extra stopp i Dubai så vi gick direkt och satte oss på planet mot mellanösterns fetaste stad utan att klaga...