The Notorious Ibe

I början av juni drog Douglas, Spinkie och Ceasar iväg till Holland med en klassisk Renegadebuss för att bevittna comebacken av den extremt sköna tävlingen IBE. Senast IBE hölls var 2005 och sen dess har tävlingen haft uppehåll.       
    Hursomhelst, bussen avgick från Malmö så först tog vi tåget ner. Med oss hade vi två elever, Ackilles och Lil Rob. Spinkie hade lovat att försöka vara förälder åt dessa två småttingar under resan men detta började mindre bra. Lil Rob, som innehar en ålder på 13 somrar lyckades på något sätt intala sig att det var läge att hoppa av i Lund och övertalade Ackilles att följa med honom. Lite panik senare satt dom båda i en taxi till Malmö. Robin berättade efteråt att han varit säker på att Lund var Malmö Centrum. Efter detta gick allt lite bättre och vi lyckades få med alla på bussen som åkte den långa vägen ner till Herleen i Holland.



Eventet var två dagar. Första dagen hölls Uk Championships uttagningarna, Powermovestävlingen, Seven2Smoke och alla andra sidotävlingar. Dag två var det dags för det överhypade All Battles All. Väldigt mycket folk gjorde att köerna också blev väldigt långa in till universitetet Hogeschool Zuyd där allt skulle hända. Trots att stället hade 4 våningar var det helt fullt och man var tvungen att ta en plats snabbt för att kunna se nånting ihuvudtaget.



Usa, Europa, Korea/Japan och Ryssland/Ukraina hade allihopa tagit ut 10-15 dansare som skulle representera sitt land/värdsdel. Alla länder mötte alla i var sitt battle utan någon tidsgräns och domare. Ryssland/Ukraina har några riktigt grymma bboys men sett över hela eventet hade dom inget där att göra emot dom andra länderna. Även Usa kunde haft ett mkt bättre startfält än det dom skickade dit. Europa och Korea/Japan var utan tvekan dom två bästa lagen under kvällen och dom möttes också sist av alla.



Det mesta av tävlingen finns ute på youtube men för er som inte orkar leta har ni en länk här till inledningen av sista battlet för kvällen, överdrivet mäktigt. 
Korea/Japan vs Europa

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback