Freestyle Session 11

Veckan efter Superjam var det dags för Grounded att åka västerut. Alla i gruppen förutom Cesar med stora ekonomiska skulder och Tomas som hänger på Bali packade sina väskor och träffades tidigt en torsdagsmorgon på Arlanda. Med oss på resan hade vi också tagit med legenden Gizmoh Quack och the ladies man Afrorobin. Slutdestinationen var Los Angeles och Freestylesession 11.


Ruben är taggad.

Efter att ha mellanlandat i Philadelphia kom vi tillslut fram till Los Angeles i perfekt tid för att se solen gå ner över staden. Vi tog oss från flygplatsen till Union Station där vi skulle bli upplockade av bröderna Adams syster och hennes man som bodde i närheten av hostelet vi skulle bo på och kunde ge oss skjuts dit. Undertiden vi väntade på att bli hämtade hann en alldeles för överexalterad Benji  både starta en spontancypher på gatan och därefter totalklota en axe to frontflip (framåtvolt från en fot, en volt som han nog aldrig missat tidigare i sitt liv) i sitt första solo på amerikansk mark. Volten var så låg att tillåmed dom hemlösa halvgamla homeboysen runtomkring definitivt hade gjort bättre på första försöket. Strax därefter blev vi upphämtade och åkte ner mot Downtown till stället vi skulle bo på under halva resan. Vi kom fram och insåg att vårat hostel som vi bokat egentligen var ett hotell. Naturligtvis beklagade sig ingen över detta och vi delade upp oss två och två i rummen.


Ruben är fascinerad över den höga tekniska standarden i Amerika.

Klockan var nu rätt mycket men vi hade inte ätit på ett bra tag så vi begav oss ut i natten för att hitta ett ställe vi kunde ha familjemiddag på. Vi insåg snabbt att det mesta var stängt så vi frågade någon som såg ut att ha koll på området och fick en vägbeskrivning till en pizzeria som skulle vara bra. På vägen dit förstod vi att vi var nära filmvärldens mecka när en läskig/hemlös/hög dude glider fram mot oss och visar oss att vi går på hans område genom att dra den klassiska linen från filmen The Warriors: Waaarrioooors....Come out and plaaaaaaay....Trots att vi i detta nu är en grupp på elva personer känner ingen riktigt för att utmana honom i en hård uprockduell och vi glider vidare mot pizzerian istället. 
       Väl inne beställer alla varsin pizza utom Quake som tidigare under flygresan berättat sin livshistoria hur han blivit vegetarian efter några år i Asien. Detta ställer dock till med större problem än vi kunnat befara då alla hinner äta upp innan Quakes beställda spenatpasta dyker upp på bordet. Vid den här tiden har knappt nån av oss sovit något alls sen vi lämnade Sverige och en allmän obehaglig lynchstämning infinner sig emot Quakes vegetariska livsstil. Efter att Quake tillslut gett med sig och lovat att testa kött under resan sprider sig en lugnare stämning runtom bordet. Vi bestämmer oss för att ta en sovmorgon till kl 10 dagen efter och går hem och lägger oss. 


Quake, gammal och trött.

Dagen efter vaknade vi tre timmar tidigare än beräknat då ingen kunde sova pga alla polisbilar som verkade fått napp på århundradets bankrån utanför hotellet. Efter ett tag kom vi dock på att detta bara var en vanlig morgon i LA;s händelserika innerstad. Målet för dagen var att utforska alla affärer runtomkring Hollywood och ladda upp för Freestyle Session som började dagen efter. Vi gick och åt en väldigt prisvärd frukost på Subway bredvid närmaste tunnelbanestation innan vi löste ut våra biljetter för dagen och satte oss på tåget. Det blev en dag när vi i princip inte gjorde annat än att gå. Paul, Benji och Spinkie hade varit här förut så vi visste på ett ungefär vilka gator som innehöll dom mest intressanta affärerna. Några mils gående och skoskav senare hade vi hunnit kolla det vi orkade för dagen och åkte hem när det började mörkna.


Vi blev bemötta som superstars och flera av oss fick egna stjärnor på
hollywoodgatan, Paul och Douglas fick dock dela på en.

Dag 2 på resan var dag 1 på tävlingen vi var här för, Freestyle Session 11. Vi tog oss dit, betalade ett överpris till Cros1 för att komma in och åt sen en snabb lunch inne på stället. Området var totalt överbefolkat av breakare från hela världen som gick omkring och laddade eller kollade in dom hetaste och senaste bboyaccessoarerna. Trots detta förblev Supercrew tshirtarna nästan helt osålda vilket gav oss hopp om breakingens framtid. Lokalen var uppdelad i 3 rum, ett stort där tävlingen höll till och 2 halvstora där man kunde värma upp. Över 60 grupper anmälda och över 3000 på stället totalt gjorde att alla rum snabbt blev fyllda. Precis som i nästan alla breaktävlingar nuförtiden fanns det inget direkt tidsschema som arrangörerna följde vilket gjorde  det extra svårt att ha koll på när vi egentligen skulle köra. Det och att det inte fanns någon högtalarkontakt mellan rummen gjorde att vi nästan höll på att missa när vi skulle upp.Några timmar efter vi hade kommit dit var vi i ett av dom mindre rummen för att värma upp och lyckades missa att arrangörerna ropade upp oss mot Zulu Kings som nästnästa battle. Spinkie var den enda som var i det stora rummet och hörde vad som var på gång. Efter att ha sprungit runt i tio minuter och inte hittat resten av gruppen kändes det inte riktigt bra. Speciellt eftersom man blev diskade på en gång om man inte kom upp direkt när det var ens tur. Tillslut återförenades den helt ouppvärmda gruppen i sista sekunden och sprang in till stora rummet. En stor nackdel med tävlingen var att alla battles var på en stor scen med publiken nedanför. Zulu Kings blev, med deras dreamteam (Born, Casper, Taisuke, Omar osv..), ett nummer för stort men vi var nöjda med hur vi körde om man ser till förutsättningarna. Det hade nog inte skadat att värmt upp lite dock. Vi fortsatte dagen med att köra i så många cyphers vi kunde och samtidigt försöka kolla dom hetaste drabbningarna på scenen. Ett battle som var ett av dom mest minnesvärda under dagen var Skill Methodz vs Vicious Germz. Det var längesen man såg SM köra med hela uppställningen och dom såg riktigt farliga ut inför åttondelsfinalerna nästa dag.


Born gillar Bench.

Dagen efter återvände vi för att se upplösningen på tävlingen. Flera kända grupper åkte ut direkt på grund av underskattning, däribland Skill Metodz som tog det alldeles för lugnt redan i åttondelsfinalen mot en japansk grupp. Till semin gick Zulu Kings, Killafornia, Found Nation samt Natural Flaves och efter två jämna battles möttes Found Nation och Natural Flaves i finalen. Natural Flaves som är en sammansättning av Supernaturals (från Canada med bla Dyzee) och Flexible Flave (med den kanske bästa breakaren under kvällen, Morris) vann tillslut finalen. Allt som allt var det en riktigt grym upplevelse och vi lärde oss mycket genom att vara där.Dagen efter tävlingen delade vi upp oss i två olika hyrbilar och bestämde oss för att utforska utkanterna av LA. Team AfroRobin tog sin cab till hemlig destination medans Team Benji åkte och badade i Malibou innan dom tillslut fastnade några timmar i köer på motorvägen på väg hem. Båda grupperna åkte sen uppför bergen så nära Hollywood skylten det går att komma och körde en nattcypher med den mäktiga synen av hela staden nedanför. Den sista dagen vi bodde i Downtown ägnades åt att åka runt i Hollywood till dom affärer vi missat, se Spoonisher få ont i revbenen på True Tattoo samt battla några toys på Hollywoodgatan inför upphetsade turister. Därefter packade vi ihop våra saker och åkte till Santa Monica dit vi skulle bo resten av resan.


Funky 4 Brothers.

Efter några dagars semester i Santa Monica stod vi utan sovplats sista natten innan vi skulle åka hem. Vi bestämde oss då för att göra ett kort besök i Las Vegas. Efter ett kort besök hos Fredrics homie Raul som levererade the good stuff begav vi oss ut i Nevadaöknen. What happens in Vegas stays in Vegas brukar det ju heta så jag går inte in på några detaljer på vad som hände under den galna kvällen. Eller..... Ska jag vara ärlig kom vi fram alldeles för sent och efter en stunds rundvandring i staden var alla för trötta för att göra nåt så vi gick och sov istället. Vi hann dock med att halvt skrämma ihjäl Quake så han skrek rätt ut av rädsla på hotellrummet innan vi sov. Så resan blev tillslut värd ändå.


Lemon Man, El Salvadors egen superhjälte.

Dagen efteråt åkte vi tillbaka till LA och gick till The Grove för att äta en avslutningsmiddag på grymma Cheesecake Factory innan vi tillslut åkte ut till flygplatsen och lämnade landet för den här gången. 


Kommentarer
Postat av: Anonym

yeaaah!!

2008-11-16 @ 13:21:13
Postat av: viggan

fredric vad hände med all öl och god mat osv???

2008-11-16 @ 18:16:03
Postat av: Anonym

Det måste jag ha missat vigg. Kanske med mening för att ge dig en bättre image. Men jag skriver det här istället för dom som vill veta då.Victor åt under resan väldigt mkt god mat (burger king och mc donalds varje måltid) och konsumerade enorma mängder öl varje morgon, middag och kväll i ett försök att leva den amerikanska drömmen fullt ut.

2008-11-16 @ 18:41:29
Postat av: Ackellogzi

GLÖÖÖÖÖÖÖÖÖGG!!!!

2008-11-22 @ 21:20:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback